Huidige status
Niet ingeschreven
Prijs
650

Deze opleidingsdag maakt deel uit van een tweedaagse cursus rond medische beeldvorming waarin zowel de basis van echografie als meer gevorderde echografie aan bod komen bij gezelschapsdieren. Naast de theorie ligt de nadruk vooral op het zelf oefenen van het echografisch onderzoek van het abdomen.

Indien u zich voor beide dagen wilt inschrijven, ga dan terug naar de website en kies voor de tweedaagse.

Indien u alleen dag 2 wil volgen, dan zit u hier goed!

Tijdens de eerste dag wordt er gefocust op het praktisch uitvoeren van een degelijke abdominale echografie. Na een korte theoretische inleiding waarin stap voor stap wordt uitgelegd hoe we nu juist gestandaardiseerd te werk moeten gaan om een abdominale echografie uit te voeren en vooral neits te missen, het bekijken van de normale structuren en enkele pathologische beelden te bespreken is het aan jullie om onder begeleiding in kleine groepen aan het werk te gaan gespreid over 3 volledig uitgeruste echografie stations.

Tijdens het praktisch deel worden de instellingen van het echoapparaat overlopen en hoe je het beste beeld uit jouw machine kan halen, vervolgens wordt toegespitst op een verbetering van de techniek. (minimum baarmoeder, nieren, lever, prostaat, maagdarmstelsel, …). De oriëntatie en ligging van de organen worden overlopen. Hoe beoordeel je de echogeniciteit, de doorbloeding? De verschillende soorten sonden worden overlopen. Wat is gain en diepte en wat doe je daar best mee, beginselen van spieren en pezen en gezwellen worden u ook meegegeven

DAG 1: Echografie basis + cases + oefenen op patiënten.

DAG 2: Echografie advanced + cases + oefenen op patiënten. Inclusief: Fine Needle Aspiration (FNA): theorie (indicaties, techniek, … )

U brengt voor deze cursus een op voorhand geschoren, nuchter (min 6 u) dier mee (patiënt of “oefen”dier)

Uw cursusmaterialen komen binnenkort beschikbaar.