Huidige status
Niet ingeschreven
Prijs
Gesloten (handmatig toevoegen gebruikers, WooCommerce)

Tijdens deze tweedaagse cursus medische beeldvorming zullen zowel de basis van echografie als meer gevorderde echografie aan bod komen bij gezelschapsdieren. Naast de theorie ligt de nadruk vooral op het zelf oefenen van het echografisch onderzoek van het abdomen.

Tijdens de eerste dag wordt er gefocust op het praktisch uitvoeren van een degelijke abdominale echografie. Na een korte theoretische inleiding waarin stap voor stap wordt uitgelegd hoe we nu juist gestandaardiseerd te werk moeten gaan om een abdominale echografie uit te voeren en vooral neits te missen, het bekijken van de normale structuren en enkele pathologische beelden te bespreken is het aan jullie om onder begeleiding in kleine groepen aan het werk te gaan gespreid over 3 volledig uitgeruste echografie stations.

Tijdens het praktisch deel worden de instellingen van het echoapparaat overlopen en hoe je het beste beeld uit jouw machine kan halen, vervolgens wordt toegespitst op een verbetring vna de techniek. (minimum baarmoeder, nieren, lever, prostaat, maagdarmstelsel, …). De orientatie en ligging van de organen worden ovelopen. Hoe beoordeel je de echogeniciteit, de doorlboeding? De verschillende soorten sonden worden overlopen. Wat is gain en diepte en wat doe je daar best mee, beginselen van spieren en pezen en gezwellen worden u ook meegegeven.

Breng een op voorhand geschoren, nuchter (min 6 u) dier mee.

DAG 1: Echografie basis + cases + oefenen op patiënten.

DAG 2: Echografie advanced + cases + oefenen op patiënten. Inclusief: Fine Needle Aspiration (FNA): theorie (indicaties, techniek, … )
U kan een patient meebrengen of een “oefen”dier

U KAN ZICH OOK VOOR 1 DAG INSCHRIJVEN

Uw cursusmaterialen komen binnenkort beschikbaar.